Raising Confident Child. How?

Kemarin ada acara keluarga besar suami. Alhasil, kami ketemu lah dengan sodara-sodara yang jarang bersua.

Pas turun mobil, kami ketemu dengan seorang Omnya suami. Basbisbus dikit, trus Nadira salim cium tangan sam adese. Dan sambil kasih tangan, dia ngomong gini ke Nadira:

“Wah koq gendut banget nih sekarang? Itu perutnya sampe buncit.”

Hati gue mendelep dengernya. Istri si om mungkin sadar, dia berusaha menetralisir dengan bilang “Gak koq, langsing koq ya, Mbak.”

And yeah, ever since that moment, that old guy is officially on my black list of “orang-orang nyebelin yang harus dihindari sebisa mungkin”.

Continue reading

Advertisements

My Music Idol

I’m a big fan of music. But just like I wrote before, I don’t have any particular favorite singers and genres. I love all kinds of music, from all artists. Well of course, there are some musicians that I prefer to hear to the others, like Lenny Kravitz, Coldplay, Kylie Minogue, BEP, and the likes.

But there’s one singer that has been with me since I was in college. Her songs, which she mostly writes herself, depict myself and what I feel inside. From my insecurity, my perspective towards the world and others, to my love life. Her personal struggles in life, more or less, are similar to  mine.

If you guess it’s Pink, you got that right, people!

Continue reading

Mamah-Mamah Idola

Buat emak-emak newbie kayak gue, sosok MMI (Mamah Mamah Idola) adalah penting. Maklum, namanya juga newbie kan, pasti bawaannya mau perfect. Macam Mama Yeah gitu deh perfect-nya (itu perfect apa psycho yak?).

Tapi ya berhubung emak labil, I’m always torn into several different idols. Mulai dari yang keliatannya oh-so-f*ckin-perfect macam Martha Stewart, the perfect luar dalem Astri Nugraha sampai yang kick-ass kayak Jolie dan P!nk.

Okay, mari kita jabarkeun hiji-hiji:

Continue reading